Kenntnisse

De 10 meest belangrijke tips & tricks voor CanopyDeploy

Deploy Web Header

Posted

23 März 2021 von Team ITG

Haal alles uit CanopyDeploy. Met de oneindige mogelijkheden van ons platform is er altijd ruimte voor verbetering. Met een paar simpele stappen kun je jezelf al snel een telefoontje besparen en zelf een aantal slimme sluiproutes en aha-momenten binnen ons gebruiksvriendelijke en innovatieve marketing automation platform ontdekken.

In deze blog behandelen we 10 veelgestelde vragen van onze klanten, een paar enorm handige functies van CanopyDeploy die veel van jullie misschien nog niet kennen en een aantal best practices die we de geleerd hebben gedurende onze meer dan 20 jaar ervaring in de branche.

Design & content

Een geoptimaliseerd design en sterke content is de eerste (en grootste) stap naar het genereren van kwalitatieve leads en het nurturen van bestaande klanten. Verzamel klantdata via formulieren en iFrames en verzend relevante content waar je ontvangers echt geïnteresseerd in zijn, zonder ervan uit te gaan dat iedereen hetzelfde wil horen.

1. Formulieren & iFrames

Met formulieren en iFrames kun je realtime data van elke individuele klant verzamelen, zodat je berichten kunt sturen alsof jullie beste vrienden zijn.

Een formulier die met CanopyDeploy Pages is gemaakt, geeft je gebruiker de mogelijk zijn informatie te allen tijde te updaten. Dit is allemaal mogelijk door het embedden van het formulier als een iFrame in je eigen pagina, of door het maken van een page en formulier met CanopyDeploy Pages en deze in je campagnes te integreren.

Om dit formulier in een iFrame te gebruiken, moeten we de URL van de page gebruiken en in je HTML integreren. Dit is een wat ingewikkelder optie, waar we voor nu nog even niet verder in zullen duiken. We raden dan ook het maken en tonen van je formulier via CanopyDeploy Pages aan, door deze met onze simpele drag and drop editor in elkaar te slepen.

2. Split-Run vs. Smartrun

Geloof ons, als we wisten welke content je moet gebruiken om 100% conversie te behalen, zouden we dat zeker vertellen.

Helaas bestaat de database van elke organisatie uit een grote hoeveelheid individuen met verschillende wensen en behoeften. Er zijn te veel variabelen om nauwkeurige suggesties te doen voor de boodschap die je wel, of niet zou moeten sturen naar je klanten.

Hoe optimaliseer je dan je content?

Je raad het al, door te testen! Met behulp van de split-run functionaliteit binnen CanopyDeploy, kunnen we verschillende onderdelen van je bericht zoals onderwerpregel, afbeeldingen en teksten naar kleine selecties van je doelgroep sturen, zodat we op basis daarvan kunnen zien wat het beste scoort. Vervolgens kun je zelf de best scorende variant naar de rest van je database sturen. Of als je dit geheel wil automatiseren, gebruik dan Smartrun. CanopyDeploy’s intuïtieve automatiseringstechniek kiest dan zelf de beste scorende variant en stuurt deze uit naar de rest van je doelgroep, wat direct leidt naar een veel hogere engagement.

3. Intuïtieve E-mail Editor

Vanaf het moment dat we vrijwel niet meer op kantoor konden komen, moesten we nieuwe manieren vinden om het werken vanuit huis eenvoudiger te maken. Een voordeel die we moeten missen van het werken op kantoor is vaak het hebben van twee schermen.

Dus kwamen we met een oplossing die het bouwen van e-mails eenvoudiger dan ooit maakt.

In- en uitzoomen kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, dus om de customer experience verder te verhogen, hebben we een full screen mogelijkheid ontwikkelt voor het bouwen van je e-mails. Alles op één scherm zien maakt het bouwen dus nog eenvoudiger.

Deze nieuwe functionaliteit heeft ook een slim geheugen die je voorkeuren onthoudt, dus je hoeft je instellingen maar één keer te doen!

Data schoon houden en analyseren

4. Voorkom dubbele records en hou je data schoon

In plaats van achteraf door al je records te moeten gaan en dubbele record te moeten verwijderen, zorgt CanopyDeploy er liever meteen al voor dat dit niet nodig is door slimmigheidjes bij het maken van imports die je database schoon houdt.

Bij het importeren van nieuwe contacten of groepen naar je database, kies je een veld die uniek moet zijn voor elk record, zoals een e-mailadres of een ID  en tijdens de import zal CanopyDeploy je gehele database scannen op dubbele records, waarbij bestaande records worden geüpdatet in plaats van weer een nieuwe aan te maken!

Maar we weten ook allemaal dat niet altijd alles gaat zoals gepland, dus als je database toch eens een opschoning kan gebruiken, staat ons team met experts natuurlijk altijd voor je klaar om je database op te schonen.

5. Nauwkeurige analyses en tracking

Wist je dat clicks op een uitschrijflink bijdragen aan je Click Top Open Ratio’s?

Dit is niet per se iets positiefs als je nauwkeurige cijfers nodig hebt voor je analyses waarmee je je conversies wilt boosten.

Belangrijke tip: Begrijp je doelgroep beter en analyseer op basis van representatieve statistieken door je instellingen te updaten en deze tracking voor je analytics uit te sluiten.

6. Databronnen in CanopyDeploy

Het is nu nóg eenvoudiger om het voorkeurskanaal van je klant te zien. Geef ze een optimale omnichannel ervaring met behulp van nieuwe databronnen in analytics. Deze nieuwe feature geeft je de mogelijkheid om beter te begrijpen of mobile marketing, e-mail of SMS het beste resultaat per klant oplevert.

Best-practice tips

7. Content die leads naar fans laat groeien

Laat je klanten zien dat je met ze meedenkt, door ze content te laten zien die ze echt interesseert.

Er zijn zoveel technische oplossingen beschikbaar die je kunnen helpen de juiste segmentaties en personalisaties te maken, dat het zonde is deze niet te gebruiken. Op basis van individuele wensen en behoeftes, historisch gedrag en aankopen, zijn we in staat altijd de juiste boodschap met de juiste content te sturen.

Wees altijd spot on met je berichten en laat leads groeien naar fans en fans naar klanten.

8. Haal waarde uit je data

We zien veel organisaties worstelen om uit data waardevolle inzichten te behalen. De juiste data verzamelen is de eerste stap, maar deze ook in waarde omzetten is een geheel andere uitdaging.

Begin met het analyseren van je segmentaties en het verhogen van je resultaten. Door selecties van je database samen te voegen, kun je de wensen en behoeftes van elke groep analyseren. De keuze voor welk segment je verder wil analyseren hangt af van het doel dat je voor ogen hebt.

Gebruik deze data en kennis van je doelgroep om je campagnes te optimaliseren. Je kan vervolgens binnen CanopyDeploy eenvoudig profielen bouwen op basis van voor gedefinieerde kenmerken.

Zo kan je je doelen behalen en communiceren met waarde voor jou EN je klant.

9. Verzamel meer leads met Forms

Less is more als je hebt over het aantal velden in een formulier.

Hoe meer je aan je bezoeker vraag, hoe groter de kans wordt dat ze van gedachten veranderen. Als je een goed CRM-systeem hebt en een proactief salesteam, moet je in staat zijn de ontbrekende informatie voor ze in te vullen. Daarom adviseren we alleen cruciale informatie zoals e-mailadres en naam uit te vragen, de rest kan aangevuld worden met wat speurwerk!

10. Bouw aan een sterke strategie vanuit omnichannel denken

Gedurende het afgelopen jaar zijn owned kanalen enorm toegenomen. Mobile marketing en social media zijn meer en meer de voorkeurskanalen geworden.

Je wil dat je klant een consistente boodschap ontvangt, met een herkenbare branding en tone of voice, ongeacht hun voorkeurskanaal.

Bepaal de doelstelling voor elk kanaal en motiveer je klanten om te engagen met elk kanaal door ze unieke deals per kanaal aan te bieden.

Een omnichannel strategie creëren is met behulp van CanopyDeploy nog nooit zo simpel geweest, met gebruik van onze campagneflows en door de ruime keuze uit beschikbare kanalen kun je met je klant in contact komen op elk moment van zijn journey.

Kontakt aufnehmen

Kontakt